Nyhed

Roernes drøm. Bagsværd Sø som internationalt rostadion

Selv om at et privat firma har udarbejdet et nyt projekt for et internationalt rostadion, er der stadigvæk lang vej igen. Myndighedsbehandlingen udestår og ikke mindst Fredningsmyndighedernes evt. accept afventes.

Selv om at et privat firma har udarbejdet et nyt projekt for et internationalt rostadion, er der stadigvæk lang vej igen. Myndighedsbehandlingen udestår og ikke mindst Fredningsmyndighedernes evt. accept afventes.

DN Gladsaxe overvejer situationen og vil ikke afvise en underskriftindsamling kan være med til at afklare om alle mener, at det er i orden af omdanne vores fælles natur til et idrætsanlæg.

Desværre er projektet blevet fremmet af et meget stort støttebeløb fra A.P. Møllerfonden - 50 mill. kr. Fonden synes dermed at sætte den meget snævre elitesport højere end almenvældets krav og behov for natur uden menneskelig indblanding.

Lokale- og anlægsfondens hjemmeside under Kulturministeriet udtaler Direktør Henrik Tvarnø, AP Møller Fonden:
"Med vinderforslaget får dansk rosport de bedst tænkelige rammer i balance med det naturskønne sølandskab. Med Fondens bevilling på 50 mio til selve rocentret understøttes både det uformelle klubliv og elitens muligheder for at forberede sig til nye toppræstationer."

Udtatelsen har ingen sammenhængsværdi i forhold til voldsomme forandringer, som vi alle må imødese ved søen.

 Se evt. også TV2 Lorrys indslag af 2017.04.07 om det ny forslag: Nyt stadion i verdensklasse - sådan kommer det til at se ud, som viser et såkaldt vinderprojekt udarbejdet af AART Architects vinder sammen med Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, LIW Planning og Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører. Der kan også henvises til: Danmarks Rostadions hjemmeside, som viser vinderprojektet.

Senest er der oprettet en fond Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø (vedtægt). Om fonden skriver Dansk Kano og Kajak Forbund på sin hjemmeside en redegørelse. I øvrigt gælder om fonden følgende data.

3D-animation af bebyggelse. AART Architects vinder sammen med Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, LIW Planning og Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører

Læs om DN Gladsaxes arbejde for at forhindre de påtænkte naturødelæggelser ved Bagsværd Sø på vores Facebookgruppe: